Gprint Iroda távmunka alkalmazása

„TÁVMUNKA MINT ÚJSZERŰ FOGLALKOZTATÁSI MÓD ALKALMAZÁSA
A NYOMDAIPARBAN. EGYEDI ESZKÖZBESZERZÉS TÁVMUNKÁS MUNKAHELYEK KIALAKÍTÁSA.”

A Támogató az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretén belül „Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban - női munkavállalók és GYES/GYED-ről visszatérők integrációja a munkaerőpiacon a részmunkaidő, távmunka és osztott munkaidő alkalmazása révén” tárgyú felhívást tett közzé. Ennek keretében Halász Gábor e.v. kis összegű támogatással, a GOP-3.1.5-12/B-2012-0042 számú projektet valósította meg.


A gazdasági helyzet változásával a cégek életében nyomdai megrendeléskor előtérbe kerültek kisebb szériás munkálatok (szórólap, brossúra, kiadványok, dossziék stb.). Az ügyfeleik nagyfokú rugalmasságot várnak el a példányszámok területén is. Nem akarnak több ezres példányszámokat legyártatni s főképp nem raktározni.

A digitális nyomtatási technológia ezekre az igényekre ad költséghatékony és gazdaságos választ. Felhasználásával kis szériában de nyomdai igényességű kiadványokat nyílik lehetőségünk gyártani igazodva a megrendelők egyre kisebb példányszám igényéhez.
A beszerzett berendezéssel nemcsak az eddig felmerült igényeket elégitjük ki hanem újabb piacokat is nyitottunk a tevékenységében.

A berendezéshez kapcsolódóan új munkahelyíek kialakítására került sor a korszerű távmunkás foglalkoztatási formájában. A berendezés informatikai megoldásai lehetővé teszik, hogy maga a nyomdagép vezérlése távolról interneten keresztül is elvégezhetők legyenek. Ezáltal a távolról történő munkavégzés teljes mértékben megoldható a berendezéssel.


A projekt megvalósításához Halász Gábor egyéni vállalkozó 9 978 213 Ft forint vissza nem térítendő támogatásban részesült „Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban - női munkavállalók és GYES/GYED-ről visszatérők integrációja a munkaerőpiacon a részmunkaidő, távmunka és osztott munkaidő alkalmazása révén” című GOP-3.1.5-12/B kódszámú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. (a projekt azonosítószáma: GOP-3.1.5-12/B-2012-0042).